Initierea in dansul sportiv

Dansul Sportiv pentru copilul tau, un sport ce schimba viata!

Inspiratie, spirit de observatie sau o dorinta interioara pentru a ridica nivelul imunitatii copilului dumneavoastra, inscrierea acestuia la cursurile de dans sportiv este o alegere excelenta pe termen lung si chiar poate fi dusa la nivel de performanta si chiar sa devina profesia acestuia.

E surprinzator cum acest sport imbina miscarea fizica cu iubirea fata de arta, exprimarea muzicii prin dans.

Initierea in dansul sportiv reprezinta cateva etape clare, pe care un antrenor le integreaza in sistem structurat, dar de care sustinatorul micului sportiv, si anume parintele, va avea informatii inca de la inceput.

Etapele sunt urmatoarele:

O prima etapa importanta, este aceea de a asigura accesoriile necesare practicarii dansului sportiv, incepand cu echipamentul, care include si pantofii speciali de antrenament. Acestia vor asigura mobilitatea talpii, si vor feri micul sportiv de accidentari. Ei pot fi achizitionati din magazinele de specialitate cum ar fi aitadance.com

Etapa numarul II reprezinta integrarea stilului de viata sanatos, incepand cu alimentatia atent selectata, hidratarea si odihna.
Sportul de performanta necesita o buna functionare a sistemului muscular, o structura osoasa sanatoasa, si ridicarea efortului cardio vascular, fiind necesara alimentatia nutritiva, care sa asigure vitaminele, proteina si calciul necesare unui organism sanatos, energic si rezistent.

De asemenea cea mai importanta etapa , etapa numarul III este pregatirea specializata, care se realizeaza in mod individual pentru o mai buna stabilizare a informatiilor, in mod sistematic pe nevoile micului sportiv. Orele particulare pot fi integrate inca de la inceputul carierei de sportiv, atat pentru invatarea primilor pasi si notiuni importante, iar in timpul carierei sportive acestea devin esentiale.

Cursuri private de dans pentru copii la scoala Daniel Petre

O ultima etapa importanta, si cea mai frumoasa este participarea la competitii, unde copilul simte bucuria de a exprima in fata unui public si in lumina reflectoarelor, ceea ce ii place sa faca cel mai mult si rezultatul muncii asidue din sala de antrenament.
Munca ce devine o placere, atunci cand micul sportiv este sustinul, apreciat si primeste increderea printilor si a antrenorilor sai.
Etapa acesta implica achizitionarea de costume speciale si realizarea unui look special, machiaj si coafura ce asigura libertatea de miscare in timpul dansului si rezistenta pe toata durata competitiei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *