Educația în dansul sportiv de performanță

La un moment dat în cariera voastra, v-ați întrebat probabil: „Când voi ști suficient?”. S-ar putea să pară ciudat. Cu toții începem să dansăm găsind un club de dans și un profesor, dupa ce le-ai gasit începe educația ta în dans.

Profesorul sau mentorul in dansul sportiv.

Nici nu ne putem gândi la dans sportiv fără să ne gândim la profesorii de dans. Dar nu este cazul în fiecare disciplină. Gândiți-vă doar la câți jucători de fotbal sau baschet au atins niveluri înalte, fără sfatul unui antrenor. Sau, dacă ne gândim la câți muzicieni autodidacti sunt acolo si care vând bilete la spectacolele lor.
În dansul sportiv, nu am văzut niciodată nimic similar. Nu am întâlnit niciodată pe nimeni care mi-a spus: „Ei bine, astăzi trebuie să dansez la această competiție. „Nu am așteptări pentru că sunt autodidact, dar pot dansa! ”. Acest lucru nu se întâmplă în dansul sportiv.

Înainte de a fi profesori, au fost dansatori.

Cum a început această legătură profesor-dansator? În trecut, dansul era doar despre o orchestră, o sală de bal și cuplurile. Erau foarte puțini profesori sau școli de dans. Dansul era un mijloc pentru ca oamenii să-și elibereze sentimentele și să-și exprime ideile. Stilul de dans în anii 1920, de exemplu, a fost cu totul diferit de ceea ce vedem astăzi. Dar au fost câteva nume grozave, precum Castelul Vernon și Irene, Alex Moore, Elsa Wells și Victor Silvester, care au dat startul dansului de sală și, totodată, la conexiunea profesor-dansator. Acești dansatori au câștigat unele dintre primele competiții de sală de bal înregistrate vreodată și, făcând acest lucru, au creat un stil. Desigur, toată lumea a vrut să-i imite pe cei mai buni, așa că dansatorii de top au devenit profesori și au instruit și alți dansatori care în cele din urmă au predat și ei.

Profesor, instructor, antrenor, mentor.

Profesor, instructor, antrenor, mentor.

Nu puteți dansa, ei te învață.

Nu puteți efectua, ei te antrenează.

Nu vă puteți confrunta cu momente definitorii din cariera dvs.; ei te îndrumă.

Devii campion, ei îți arată cum să devii mai bun.

Aceste afirmatii simple sunt suficiente pentru a înțelege că statutul profesorului de dans evoluează cu tine. Crești, cresc.

Atitudinea dansatorului in raport cu antrenorul.

Nu asteptati de la profesorii vostrii să vă mulțumească cu impresia de un antrenament bun cu lecții spectaculoase, dar dificile. Dacă ești începător, ai nevoie de concepte simple. Aceeași informatie logica poate fi explicat în mai multe moduri diferite, depinde doar de nivelul elevului care ascultă. Un profesor ar trebui să vă ofere ceea ce aveți nevoie în acel moment. „Un profesor este gata când elevul este gata”, mi-a spus odată profesorul meu și am înțeles abia după ce l-am auzit. Si binenteles idealul unui sportiv bun este sa-si depaseasca antrenorul astfel se creeaza evolutia dansului sportiv.

Alte mijloace de educare a dansului.

Profesorul tău de dans este cea mai importantă persoană când vine vorba de îndrumare și educare în dansul sportiv. Dar se pot accesa si alte forme de informații suplimentare. În urmă, singurele informații disponibile au fost de la profesorii nostri și un congres sau seminar ocazional. Mai târziu, au început să apară cărți despre tehnici de dans sportiv. Unele dintre acestea sunt extrem de prețioase, cum ar fi Tehnica Laird a dansului latin, de Walter Laird.

Dar în zilele noastre, avem internetul, astfel încât accesul la informații se întâmplă într-o clipă. Ar trebui să profităm de asta. Multe resurse sunt disponibile online, inclusiv cărți, bazele și tehnicile dansului pe YouTube, și binenteles cursuri online. În această epocă, te poți educa foarte ușor și dintr-o multitudine de surse: profesorii tăi, cărți, articole, congrese și desigur internetul.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *