De ce este bun dansul sportiv pentru copii?

In spatele acestui sport minunat cum este dansul sportiv, se afla foarte multa munca, implicare si determinare dar si foarte multe beneficii si satisfactii care transforma viata dansatorilor intr-un vis frumos.

Dar pana la urma, ce este dansul sportiv ?

Dansul este un spectacol, o magie, o bucurie, curaj, frumusete si emotie. Dansul Sportiv, este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase sporturi din lume. Oamenii au dansat pe diferite ritmuri si din infinite motive de cand lumea. Dansul sportiv nu este o miscare facuta la intamplare si nici o mecanica dusa la rutina, ci este o forma de arta care imbina in cel mai frumos si natural mod miscarea cu muzica ducand-o la limita de sus a perfectiunii. Dansul te invata sa te identifici cu propriul corp, constiinta si suflet. Este o disciplina care modeleaza frumos fizicul si psihicul celui care a ales sa-l practice.

Dezvoltarea copiilor prin dans:

Copii care practica dansul sportiv isi dezvolta foarte mult expresivitatea si creativitatea. dansul sportiv fiind o activitate ce contribuie la dobândirea unor reguli de eticheta in societate, a unei atitudini pozitive si a unei posturi de invidiat, aducand alaturi bucuria cu miscarea fizica si relaxarea pe ritmuri latino si standard. Prin dans copii isi imbunatatesc semnificativ memoria si capacitatea de concentrare dezvoltand in acelasi timp conditia fizica si un corp armonios. Dansul stimuleaza initiativa si curajul copiilor ajutandu-i sa isi creasca increderea in sine si dezvoltand o buna interactiune in societate.

Beneficiile dansului in viata copiilor:

Prin practicarea dansului sportiv copiii isi cresc flexibilitatea corpului si forta musculara, de altfel, activitatea fizica depusa prin dans are multe efecte benefice asupra sistemului imunitar, creste numarul de leucocite, asigura o buna circulatie sangvina, un acces mai rapid al anticorpilor in tot organismul, creste nivelul endorfinelor, scade nivelul hormonilor de stres crescand temperatura interna a corpului, ceea ce previne dezvoltarea bacteriilor si virusilor.

Dansul sportiv pentru baietei:

Dansul sportiv practicat de catre baieti le dezvolta un corp puternic, dandu-le mai multa incredere in ei si ii invata sa empatizeze cu cei din jur, dansul ii face competitivi si le dezvolta un comportament frumos si elegant in raport cu o fata.

Dansul sportiv pentru fetite:

Fetele care practica dansul sportiv se dezvolta armonios, capatand incredere in fortele proprii si dezvoltand in acelasi timp o gratie specifica, o atitudine frumoasa si o eleganta aparte.

Miracolul vietii celor mici in lumea dansului:

Sportul este esential in viata copiilor, cursurile de dans sportiv sunt o alternativa excelenta pentru miscare.

Dansul Sportiv ii invata pe copii sa isi depaseasca limitele, sa devina mai constienti de momentul prezent si de puterea pe care o pot avea in atingerea obiectivelor propuse. Dansul este un mod de viata iar un copil care danseaza este deja un castigator de fericire!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *