De ce Dansul Sportiv? De ce sport de performanta?

Inainte de orice obiectiv maret, inainte de orice pasiune si iubire fata de arta, sportul de performanta reprezinta sursa de interconectare, de dezvoltare a personalitatii si caracterului prin conexiunea cu persoane atrase de aceeasi energie frumoasa a artei, a sportului, a muzicii si dansului.

Noile generatii au nevoie de interconectare, de socializare, de conexiune. Iar dansul sportiv vine cu toate acestea.
Sportul de performanta este un cumul de factori externi si interni, ce dezvolta copilul pe toate planurile. Socializarea, comunitatea, competitiile, emotiile si revelatiile antreneaza copilul nu doar fizic, dar si psihologic.

De asemenea, un factor important este dragostea antrenorilor fata de sportul practicat si dragul cu care acestia il predau mai departe, astfel copilul preia energia, bucuria reusitelor, motivatia.

Un alt aspect important este cresterea stimei de sine prin practicarea unui sport de performanta, copii ajung sa aiba personalitatea, spirit motivat, luptator, invingator, ceea ce ii ajuta sa aiba o parere mai buna despre ei si orice provocare sa fie doar o rampa de lansare. Atitudinea este criteriul succesului.

Copii au nevoie de sprijin, atat din partea parintilor dar in egala masura si din exemplele pe care le regasesc in profesori, antrenori, mentori.

Dansul sportiv adauga valoare, aduce schimbari inimaginabile de cult, de nivel social cat si de stare de sanatate, aspect de mare interes in zilele noastre.

In noi exista resurse nebanuite, pe care impreuna le putem accesa si elibera.

Dansul sportiv inseamna fericire!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *