|

Dansul ajută oamenii in pandemie

Dansul ajuta si este bun pentru că exprimă natura umană, nu este doar distracție, deși este cu siguranță distractivă. Nu este vorba doar de exerciții fizice. Dansul este o extensie și o expresie a ceea ce suntem noi ca ființe umane în moduri care ne permit să împărtășim emoții care ne sporesc sentimentul de comunitate și conexiune.

Acesta este motivul pentru care, în vremuri bune și rele, în vremuri de război, sclavie, fugiți din patrie și în timpul pandemiilor, copiii încă se joacă, cânta și dansează. Si cel mai mult ei isi doresc să împărtășească aceste sentimente altora si acest lucru este cel mai frumos si usor de realizat in cadrul unei scoli de dans.

Copiii au nevoie de dans.

Acest lucru nu se oprește atunci când școlile intră online. Acest lucru nu se oprește atunci când parcurile și orele de joacă sunt limitate de frica de contagiune. Copiii isi doresc în continuare să se conecteze între ei în mod fizic și mental. Și unul dintre moduri în care ei pot să facă acest lucru este prin dans. Dansul îi ajută pe copii să înflorească deoarece este o exprimare pentru impulsurile lor naturale care sunt benefice, emoționale și sociale. Dorința de a dansa și de a vă mișca corpul este punctul de început al întregii vieți umane.

La scurt timp după ce bebelușii vin pe lume, încep să se miște. Acest lucru este ușor evident atunci când observăm copiii ca au o energie naturală, o bucurie și o dragoste de a explora spațiul și lumea din jurul lor. Ceea ce înseamnă acest lucru este că, atunci când părinții încurajeza copiii să danseze, ei doar stochează ceva care este deja natural pentru ei și care adesea le place deja.

Plato, care a fost profesorul lui Aristotel și este considerat pe scară largă tatăl filozofiei occidentale, a susținut că antrenamentele de dans folosesc pentru educația civică a copiilor, atât din motiv de sănătate cat si social. Dar pentru dezvoltarea lor cat mai buna antrenamentele de dans trebuie sa fie constante pentru a aduce beneficii copiilor. Dansul pentru copii astăzi, este despre prietenie, grijă și legătură.

Sărbătoarea Sinelui.

Dansul ca formă de expresie le conferă încredere în sine oamenilor. Pe măsură ce navigați prin sunet, se întâmplă ceva magic și găsești o voce interioară care vorbeste despre tine. Indiferent dacă dansezi într-un grup sau singur, în acel moment există un sentiment de exuberanță și sărbătoare a sinelui. Dansul ajuta corpul si mintea sa se dezvolte, inițiază, de asemenea, contribuie la creșterea personală și ajută o persoană să-și desfășoare potențial interior.

Oamenii participă la cursurile de dans pentru a învăța o nouă abilitate, dar ceea ce obțin fără să știe din aceste cursuri este mai mult decât atât. Dansul te învață cum sa te simti confortabil în propria piele. Prin dans, oamenii învață acceptarea de sine și iubirea de sine, dansul ajuta sa te cunosti pe tine insuti. Prin dans oamenii descopera cine sunt și din ce sunt făcuți, iar apoi continua sa-si atinga obiectivele.

Dansul este cea mai bună rutină.

Dansul ca exercițiu este necesar, deoarece antrenamentele ajută la destinderea corpului și a minții. Nu este doar un lucru fizic. Mintea este liberă când corpul este în mișcare. Și de asta este nevoie în astfel de momente dificile când nivelurile de stres din cauza situației pandemice au atins un nivel mare. Și s-ar putea să nu aveți nevoie să vă antrenați tot timpul, ci doar să dansati astfel încât să va simtiti bine și să va bucurati de mișcare.

Dansul uneste oamenii.

Dansul ar putea oferi unei persoane libertatea atât de necesara chiar și in izolare. Cei care dansează pierd notiunea timpului, deoarece sunt atât de implicați în activitate și mișcare. Nimic nu îi stârnește pe măsură ce trăiesc în prezent și se pierde doar prin „a fi” decât să se îngrijoreze de incertitudinea care apare odată cu pandemia.

Dansul aduce, de asemenea oamenii împreună, chiar și în timpul izolării sociale. A fi într-o clasă de grup poate face uneori o persoană să se simtă ca și cum ar putea fi cu alții, pe măsură ce se pierde în mișcare și muzică. Ai vedea pe alții cum se mișcă in același ritm ca și sine poate aduce un sentiment de unire în ciuda distanței fizice. Dansul unește oamenii cu adevărat.

Dansul este eliberare.

Dansul este o formă de artă care eliberează o persoană și poate vindeca cu adevărat un individ. Dansul este o terapie pentru persoane anxioase, stresate, neliniștite și chiar pentru un pacient bolnav. Activitatea fizică eliberează anumite substanțe chimice care îmbunătățesc funcționarea corpului fizic și a creierului, iar experiența spirituală a mișcării aduce atât de multe beneficii pentru „sine”. Întregul concept al sinelui și al mentalității unei persoane se schimbă pozitiv. Dansul ajută la ridicarea frecventei energetice, creșterea si menținerea sănătății mintale, deoarece autoizolarea devine un mod de viață nebenefic. Atunci cand poti dansa, calea ta este o viata mai buna.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *