Cum poate deveni dansul mirilor un moment cu adevărat special

Dansul mirilor este printre primele momente pe care cei doi îl împărtășesc din postura de proaspăt căsătoriți – cu restul lumii, dar mai ales unul cu celălalt. Da, este cu adevărat special și emoționant. Iar pentru a profita la maximum de aceste minute magice, este util să aveți la activ câteva ore de cursuri de dans. Pentru că pregătirea ajută la diminuarea emoțiilor și, în consecință, puteți înlocui stresul cu bucuria atunci când sunteți pe ringul de dans.

Deși i se mai spune „valsul mirilor” sau „valsul miresei”, nu e musai ca primul dans al cuplului proaspăt căsătorit să fie un vals. Într-adevăr, este un stil clasic și elegant, care se potrivește foarte bine evenimentului, fiind o opțiune populară și apreciată – dar cel mai important lucru e ca momentul de pe ring să vă reprezinte. Nunta voastră, regulile voastre, corect? 

Indiferent de ce alegeți, ar fi bine ca momentul să fie pregătit de dinainte. Și nu oricum – ci cu un profesor în cadrul unor cursuri de dans. Avem în continuare câteva sfaturi care să vă ajute în acest sens, care vă sunt utile pentru a evita stresul pregătirilor în ultima clipă.

Pentru dansul mirilor, melodia e cel puțin la fel de importantă cum e coregrafia 

Înainte de coregrafie, ar fi cazul să vă gândiți la melodia pe care o alegeți pentru dansul mirilor. Iar primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă puneți de acord. Vreți un clasic dans vienez? Sau aveți deja o melodie a voastră? Sunteți mai energici și vă doriți ca primul dans să fie ieșit din tipare? Ori vă încântă mai tare un colaj de piese, care să dea startul petrecerii? Da, știm că opțiunile sunt nenumărate, dar ideal este să vă alegeți melodia și stilul pentru dansul mirilor cu ceva timp înainte. Și încă un sfat: ascultați versurile cu atenție. Dacă nu intenționați ca momentul să fie unul amuzant, ar fi bine ca mesajul piesei să fie în acord cu semnificația evenimentului.

Dansul mirilor se dansează… îmbrăcați în rochia de mireasă și în costumul de ginere

Una dintre cele mai comune greșeli este aceea că mirii se pregătesc pentru primul lor dans ca soț și soție fără să țină cont de cum vor fi îmbrăcați la marele eveniment. Ea trebuie să aibă în vedere toate aspectele legate de rochia de mireasă (cât e de voluminoasă, dacă e ușoară sau grea, cât e de lungă etc.), iar ambii trebuie să exerseze purtând pantofii pe care au de gând să-i încalțe atunci. Altfel, s-ar putea să aveți surprize – și nu neapărat plăcute. Prin urmare, stilul de dans și melodia trebuie să fie în acord cu ceea ce purtați.

Un alt aspect important pentru coregrafie este suprafața pe care veți dansa. 

Dacă este parchet (sau ceva asemănător), atunci nu aveți de ce să vă faceți griji. Însă dacă e gresie sau ceva alunecos, poate ar fi cazul să aveți mai multă grijă când vă alegeți mișcările pentru dansul mirilor. Nu în ultimul rând, un covor poate fi un impediment serios pentru realizarea unor piruete reușite. Așadar, atunci când vă alegeți sala pentru nuntă, testați un pic și ringul de dans. Apoi, în apropierea marelui eveniment, poate reușiți chiar să exersați la fața locului, ca să vedeți dacă ați luat cele mai bune decizii – sau dacă e nevoie să faceți unele ajustări. 

Pentru ca dansul mirilor să fie reușit, apelați cu încredere la un profesionist

Ca să aveți timp să învățați și să repetați coregrafia pentru dansul mirilor, indicat este să apucați de treabă cam cu o lună și jumătate înainte de nuntă. Repetiția este mama învățăturii – așa spune o vorbă de din bătrâni, care e valabil și în acest caz. E important să exersați de câteva ori, pentru ca pașii să vă vină cât mai natural – iar pentru asta aveți nevoie de un pic de timp. Și chiar de mai mult timp (3-4 luni), dacă plănuiți să aveți o coregrafie complexă sau un colaj de melodii.

Indiferent dacă vreți ca momentul să fie unul emoționant, elegant sau amuzant, vă este util să mergeți la cursuri pentru dansul mirilor. Pentru că un profesor vă poate ajuta și ghida mai mult decât (poate) vă închipuiți. Cum? În foarte multe feluri. 

De exemplu, chiar dacă cunoașteți pașii de vals, profesorul vă poate da sfaturi legate de concentrare, vă poate corecta poziția, poate adăuga elemente noi și poate crea împreună cu voi o poveste pe care să vi-o transmiteți unul altuia în timpul dansului – precum și celorlalți. Că doar asta vă doriți, nu-i așa?

Mai mult, dacă unul dintre voi – sau niciunul – nu e dansator înnăscut, atunci profesorul de dans vă poate învăța niște mișcări care să vi se potrivească și să nu pară că vă legănați de colo-colo ca în timpul unui bal de la începutul liceului. Uneori, micile detalii pot face diferența.

De asemenea, dacă vă doriți o coregrafie complexă, atunci profesorul de dans vă poate ghida în sensul legării elementelor, vă poate da idei de scheme și prize ori vă poate ajuta ca povestea pe care vreți să o transmiteți să aibă un impact mai mare.

Noi, la Școala de dans „Daniel Petre”, avem o ofertă variată de cursuri pentru dansul mirilor, astfel încât să alegi ceea ce e potrivit pentru tine. Oferim pachete de 5 sau 10 ședințe pentru cuplu, dar și opțiunea de a crea o coregrafie împreună cu nașii, cavalerii sau domnișoarele de onoare.

Așadar, sunteți pregătiți pentru a face din dansul mirilor un moment minunat?

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *