Alergare vs dans: Ce să alegi dacă vrei să slăbești?

Nevoia de a pierdere în greutate a devenit o căutare continuă când vorbim despre metode de a slabi. Vorbim despre orice dietă sau antrenament, oamenii care încearca să slăbească au făcut totul. Dar nu este vorba de a încerca orice noutate, ci de a ști de fapt ce se potrivește cel mai bine corpului tău și de a continuă cu acesta. Astăzi, în acest articol, vom compară două activități fizice, alergarea și dansul și care este mai bună pentru pierderea în greutate.

Caloriile:

Pentru a menține o sănătate optimă, trebuie să efectuați un antrenament de 30 de minute în fiecare zi. Dar pentru a pierde în greutate, trebuie să crească intensitatea sau să crească timpul antrenamentului. Este de la sine înțeles că ceea ce mănânci are o importanță primordială. Trebuie să restricționați aportul caloric pentru a crea un deficit de calorii, care este primul pas pentru a pierde în greutate.

Slabitul prin dans:

Dansul nu este doar distractiv, ci este și un antrenament minunat pentru a pierde în greutate. Intensitatea potrivită, muzica, pașii și o dietă bine monitorizată pot ajuta o persoană să ardă 400 de calorii în timpul unei ore de dans. Persoanele cu un indice de masă corporală mai mare pot pierde până la două-trei kilograme într-o săptămână. Dansul este un antrenament complet al corpului, iar muzica face de multe ori picioarele să se miste singure. Tot ce avem nevoie este o sala de dans si un instructor. Pentru ca dansul ne poate ajuta nu doar sa avem un corp frumos, ci sa fim mai sanatosi, mai veseli si mai flexibili. In timp ce dansăm toata atentia noastră nu mai este focusată catre efort, ci spre pașii de dans. Deci, fără îndoială, ce poate fi mai bine decât dansul pentru a slăbi.

Slabitul prin alergare:

Alergând pentru o anumită perioada de timp sau distanță corpul la început va pierde puțin din greutate. Dar corpul tău se adaptează foarte rapid la orice fel de efort mecanic și constant. În momentul în care ai făcut acea alergare de 30 de minute de mai multe ori, corpul intră intr-o obișnuință. În timp, prin acea alergare de jumătate de ora, folosești tot mai puțină energie de fiecare dată. Drept urmare pentru a pierde din greutate prin alergat este nevoie să mărim timpul de fiecare dată. Ceea ce duce la o rutină și epuizare din mai multe puncte de vedere. O altă problema este dacă nu ai suficientă putere in oase și mușchi, atunci alergatul o să îți dăuneze și mai mult încheieturilor și ligamentelor.

Verdict:

Alegerea este a ta, deoarece ambele sunt similare atunci când vine vorba de numărul de calorii arse. Dar trebuie să alegem întotdeauna să facem activitatea care ne place cel mai mult si care este mai sănătoasa fizic si psihic . Dacă faci ceva ce nu-ți place, mai devreme sau mai târziu, vei înceta să faci asta. Succes la miscare si energie buna!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *